17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Špagety s dýňovou omáčkou

Název Množství a jednotka
dýně hokkaido 500 g
česnek 3 stroužky
bílé víno 100 ml
masový vývar 200 ml
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni nakrájíme na malé kostičky (cca o hraně 1 cm). Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a dýni orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, promíchneme a podlijeme bílým vínem. Necháme vyvařit alkohol, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme bylinkami - tymiánem, rozmarýnem a saturejkou a dusíme doměkka. Pak přilijeme šlehačku a přidáme nastrouhaný sýr. Za občasného míchání povaříme, až se sýr rozpustí. Podáváme s uvařenými špagetami.

Tip:
Omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixérem, nám ale chutná více takto :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Postup: Náplň do cannelloni:Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...